Nieuwe Skyjack telescoophoogwerkers

Skyjack onthult vandaag upgrades van zijn 40 / 45ft telescopische giekhoogwerkers en nieuwe 45 en 60ft knik-telescoophoogwerkers op dag twee van het Skyworld-evenement.

De nieuwe modellen zijn de SJ45T + en SJ66T telescopen, die bestaande modellen met dezelfde aanduiding vervangen, terwijl de twee nieuwe gelede modellen de SJ45AJ + zijn, die de SJ46AJ en SJ46AJ + vervangt, en de SJ60AJ + die de SJ51 / SJ63 en SJ63AJ + zal vervangen.

De belangrijkste verandering bij de nieuwe hoogwerkers is de toepassing van de nieuwe SmarTorque-aandrijflijn van het bedrijf met een hoogrendement hydraulisch systeem. Dit is in staat om het vermogen van de motor effectiever te benutten, waardoor een kleinere, efficiëntere diesel kan worden gebruikt, waarvoor geen extra sensoren, roetfilters of DEF-vloeistof nodig zijn. De prestaties lijken sterk op de modellen die ze vervangen, mogelijk met iets minder ‘grunt’ voor de steilste hellingen of de meest plakkerige modder. Bij het ontwerp van de nieuwe machines gebruikte het bedrijf echter twee jaar echte telematica-input op het werkterrein van honderden machines, de eerste keer dat dit lukte.

De aandrijflijntechnologie en aanpak zijn vergelijkbaar met die van de nieuwste verreikers en het nieuwe assortiment schaarhoogwerkers voor ruw terrein. De twee gelede modellen zijn naar verluidt tot 20 procent lichter dan de units die ze vervangen, hoewel ze een iets lagere werkhoogte bieden. De SJ45AJ + weegt 5.075 kg vergeleken met 5.990 kg op de SJ46AJ +, terwijl de SJ60AJ + een totaalgewicht heeft van 8.557 kg, wat vergelijkbaar is met 10.235 kg op de SJ63AJ +.

De platformcapaciteiten zijn 300 kg op de SJ45J + knikarm giek, terwijl de nieuwe SJ60AJ + (die de 51 en 63 ft modellen vervangt) een onbeperkte platformcapaciteit van 300 kg biedt met een maximum van 454 kg. De nieuwe telescopen bieden 272 kg onbeperkt met een maximale capaciteit van 454 kg.

Productmanager Corey Connolly zei: “Skyjack’s SmarTorque optimaliseert de overbrenging van ons op assen gebaseerde systeem, samen met een vereenvoudigd, uiterst efficiënt hydraulisch pakket. Zodat onze nieuwe gieken van 40 en 60 ft, motoren van minder dan 25 pk kunnen gebruiken om op locatie dezelfde prestaties te leveren als machines met een hoger vermogen. Motoren zijn veel complexer geworden en er zijn vereisten voor meer emissiebeperkende apparaten. Deze apparaten en hun impact op het motoronderhoud kunnen de eigendomskosten snel opdrijven. Door over te stappen op een kleinere motor, worden al deze bijkomende kosten vermeden.”

Bekijk hieronder de video van de nieuwe machines:

Overig nieuws