Nieuwe CEO voor Hyva

De autolaadkraanfabrikant Hyva heeft Alex Tan met onmiddellijke ingang aangesteld als CEO. Hij volgt Marco Mazzù op.

Tan kwam in 2003 bij Hyva en werd in 2004 directeur van Hyva China, sindsdien heeft hij het bedrijf geleid en de sterke groei overzien. Hij nam in 2011 de leiding van Hyva Asia over – naast zijn rol in China – en kreeg vervolgens in 2015 de verantwoordelijkheid voor Hyva’s productlijn voor afvalbeheer.

Over zijn promotie zei hij: “Ik ben vereerd dat ik de kans krijg om het bedrijf te leiden dat al 21 jaar mijn leven is. Hyva’s succes is bereikt door de sterke ondernemersgeest van onze mensen en onze focus op onze klanten en hun succes. Ik wil deze kwaliteiten behouden, ook al versterken we onze mogelijkheden op het gebied van innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten om onze klanten effectief te ondersteunen in het licht van de snel ontwikkelende nieuwe technologieën en digitalisering in onze branche. “

Mazzù zei: “Ik voel me vereerd dat ik het Hyva-team de afgelopen zes jaar heb geleid en heb geholpen bij de herpositionering van het bedrijf en onze wereldwijde organisatie. Ik ben trots op de geweldige resultaten en prestaties die het bedrijf in deze tijd heeft bereikt. Ik werk al zes jaar met Alex en ik weet dat hij Hyva naar nieuwe geweldige prestaties zal leiden.”

In een verklaring zei de raad van bestuur van Hyva: “We willen Marco graag bedanken voor het goed uitgevoerde werk. Hij kwam bij Hyva omdat het een tumultueuze tijd doormaakte in veel van zijn belangrijkste markten en sindsdien toezicht heeft gehouden op een enorme verbetering van de operationele en financiële prestaties van het bedrijf, die in 2020 werd voortgezet ondanks de verstoringen veroorzaakt door Covid-19. We willen Alex ook graag verwelkomen en feliciteren met zijn benoeming tot CEO. Alex heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van uitmuntende prestaties. Als insider van Hyva brengt hij een grondige kennis van onze producten, markten en klanten mee. We wensen hem het allerbeste.”

Overig nieuws