Industrie veteraan Denis Ashworth overleden

Denis Ashworth, veteraan in de hoogwerker-industrie, is overleden, hij stierf op 28 februari op 97 jarige leeftijd.

Denis Ashworth stond aan het begin van de markt voor hoogwerkers en trad in 1951 in dienst bij Simon Engineering in Dudley als management trainee. Als ingenieur van opleiding was hij zijn carrière in 1939 begonnen als leerling bij het bedrijf Renold & Coventry Chain in Manchester. Hij had altijd al bij Simon willen werken, aangezien zijn vader daar werkte, en hij had de fabriek in zijn jeugd meerdere keren bezocht. Hij was eigenlijk in dienst van de Thomas Adshead-dochteronderneming die Simon had overgenomen.

Zijn eerste ontmoeting met een hoogwerker kwam in 1953 toen Ted Trump aankwam bij de Dudley-fabriek waar een stapel tekeningen van zijn eerste op een vrachtwagen gemonteerde hoogwerker een nieuwe ontwikkeling was van Trumps Orchard Giraffe. Ashworth werd gepromoveerd tot Works Superintendent en kreeg de opdracht om de tekeningen om te zetten in een product waarvan de eerste 10 al verkocht waren.

Simon werd ‘s werelds toonaangevende fabrikant van hoogwerkers door een reeks overnames. Ashworth werd hoofdingenieur en diende vele jaren als technisch directeur. En in 2009 ontving hij een IPAF Lifetime Achievement-prijs.

Naast zijn werk in de hoogwerkerindustrie bracht Denis Ashworth 50 jaar door in scouting en sleepte gaandeweg talloze onderscheidingen in de wacht. Hij was ook een fan van Schotse countrydansen en reisde het hele land door in een kleine camper om evenementen bij te wonen.

Overig nieuws