Versalift introduceert bruginspectie hoogwerker

Versalift heeft zijn Europese productaanbod uitgebreid met de introductie van een nieuw bruginspectiemodel.

De introductie van machines voor bruginspecties begint met de Aspen A62. Het bedrijf zei dat de introductie van de speciaal gebouwde eenheid deel uitmaakte van een strategische stap om problemen rond brugveiligheid aan te pakken.

Het bedrijf zei: “Bruginspectie is van groot belang in Europa, aangezien de veiligheid van bruggen een voortdurende zorg is voor regeringen. Het gebruik van hoogwaardige inspectie-eenheden voor bruggen helpt de veiligheid van de snelweg, de duurzaamheid van bruggen, de juiste kapitaalinvesteringen en nog veel meer te waarborgen.”

Het Aspen A62-model van het bedrijf is ontworpen om bestuurders in staat te stellen bruggen van boven, zijkanten en onder te bekijken en is gemonteerd op een 8×4 Volvo FM 430-chassis.

De unit heeft een horizontaal onderbrugbereik van 18,8 meter en een verticaal neergaand bereik van 20,6 meter. Het beschikt over twee roterende draaitafels en meerdere scharnierende en telescopische armen die aan beide kanten van de machine kunnen worden ingezet.

Naast dat er geen steunpoten nodig zijn, heeft de A62 ook een verwisselbaar platform waarmee machinisten een inspectiemand van 272 kg of een werkplatform kunnen gebruiken.

De liftsecties van de units worden vervaardigd door het in de VS gevestigde Aspen Aerials, dat Versalift in 2018 heeft overgenomen. Vervolgens worden ze gemonteerd in de fabrieken van Versalift in Denemarken voordat ze naar klanten worden verzonden.

Overig nieuws