Nieuwe elektrische kraan Zoomlion

Zoomlion heeft een video vrijgegeven van de nieuwste versie van zijn volledig elektrische ZTC250N-EV-vrachtwagenkraan van 25 ton.

Deze nieuwe versie van de eerder geïntroduceerde traditionele elektrische kraan is uitgerust met een zelfrijdende functionaliteit voor de weg, onbemande bediening op locatie met een afstandsbediening in app-stijl en boordevol andere zeer geavanceerde functies.

Enkele van de andere functies zijn onder meer een volledig variabele opstelling van de stempel met automatische bewaking, plaatsing van laser lasten inclusief de mogelijkheid om op de bestemmingspositie van de lading te vergrendelen, en een anti-load zwaaisysteem en geavanceerde gegevensverzameling. De giek lijkt hetzelfde ontwerp van vijf secties van 40 meter te hebben als op de originele kraan die vorig jaar werd onthuld.

De batterijen bevinden zich nu in de bovenbouw en zijn goed voor een rijbereik van maximaal 230 kilometer met een klimvermogen tot 50 procent. Het blijkt dat de kraan eenmaal ter plaatse is bedoeld om te worden bediend via een stopcontact, dat niet alleen stroom levert aan de kraanfuncties, maar ook de accu’s oplaadt tijdens het werk. Het bedrijf beweert dat de batterijen in ongeveer een uur van leeg naar 80 procent kunnen worden opgeladen.

Bekijk hieronder de volledige video:

Overig nieuws