Trackunit krijgt financiering

Telematicaspecialist Trackunit heeft investeringen aangetrokken van de wereldwijde software-investeerder Hg.

Hg, dat een beheerd vermogen heeft van meer dan $ 30 miljard (€ 25 miljard), heeft een meerderheidsbelang in het bedrijf gekocht van de vorige eigenaren Goldman Sachs en GRO Capital.

Trackunit gebruikt Software as a Service (SaaS) en het Internet of Things (IoT) om traceerbare machinegegevens voor bouwmachines te genereren en te analyseren, en zegt dat het na de aankoop is gepositioneerd voor uitbreiding.

Soeren Brogaard, CEO van Trackunit, zei dat de investering “op een kantelpunt voor de digitalisering van de bouw kwam”.

“Hg’s begrip, ervaring en focus op het opschalen van toonaangevende SaaS-bedrijven biedt Trackunit een deskundige partner om onze ambities in een groeiende wereldwijde industrie te consolideren en te realiseren.”

“Met de nieuwe eigenaren aan boord, blijft het Trackunit-team toegewijd aan het oplossen van de behoeften van de branche, maar in een sneller tempo en met grotere ambities”, aldus de verklaring van Trackunit.

“Klanten zullen profiteren van extra investeringen in product, technologie en nieuwe diensten.”

Nick Jordan, een partner bij Hg, zei dat de ervaring van het bedrijf in internationale markten, software en data en de ontwikkeling van verkoopkanalen zou leiden tot “een nog betere ervaring voor de klanten van Trackunit, evenals een opwindend groeitraject voor het bedrijf.”

Overig nieuws