Cargotec gaat Navis verkopen

Cargotec heeft aangekondigd dat het zijn softwarebedrijf Navis voor € 380 miljoen zal verkopen aan de Amerikaanse technologie-investeringsmaatschappij Accel-KKR.

Cargotec nam Navis oorspronkelijk over van Zebra Technologies voor $ 190 miljoen in 2001. Sindsdien heeft het tal van aanvullende overnames toegevoegd omdat het bedrijf ernaar streefde een toenemend percentage van zijn inkomsten te halen uit diensten en systemen in plaats van hardware. Vorig jaar realiseerde het bedrijf een omzet van € 107 miljoen.

Het bedrijf begon in december met de verkoop van Navis na het besluit om te fuseren met Konecranes. Onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties en overleg met de samenwerkende organen, zal de deal naar verwachting in oktober worden afgerond, waarbij de verkoop ongeveer € 230 miljoen bijdraagt ​​aan de bedrijfswinst van het bedrijf in 2021.

Mika Vehviläinen, CEO van Cargotec, zei: “We zijn verheugd dat we een overeenkomst hebben bereikt. Navis krijgt een nieuwe goede eigenaar en maximaliseert tegelijkertijd de waarde die onze aandeelhouders ontvangen. De transactie zorgt voor de best mogelijke waardeontwikkeling in de volgende groeifase van Navis.”

Overig nieuws