Ahern neemt KH Lift over

Ahern International heeft KH Lift in Denemarken overgenomen.

De deal werd gisteren afgerond toen Ahern de activa en belangrijke bedrijfsactiviteiten van de Deense operatie overnam van oprichter en eigenaar Karsten Haahr. Het bedrijf gaat over in een nieuwe entiteit – Ahern Denmark A / S – die met onmiddellijke ingang de lopende verkoopactiviteiten van apparatuur zal overnemen, inclusief de distributie van Snorkel-hoogwerkers en verreikers, evenals de service- en reserveonderdelenactiviteiten. Medewerkers van KH Lift zullen overgaan naar Ahern Denmark, dat zal opereren vanuit de huidige KH Lift-faciliteit in Vejle, Denemarken.

Ahern Denmark zal worden geleid door Henrik Skibsted, die momenteel de territoriummanager van Snorkel is voor Scandinavië en de Baltische staten, een rol die hij naast zijn nieuwe baan zal blijven vervullen. Een officiële lancering is gepland voor het nieuwe bedrijf op 1 mei. Het bedrijf zegt dat het rekruteert voor een aantal nieuw gecreëerde rollen, die het hoopt te vervullen voorafgaand aan de opening.

Karsten Haahr zal de rest van de KH Lift-activiteiten voortzetten – waaronder de distributie van Instant-steigertorens en Sumner-materiaalliften in Denemarken, samen met de verkoop van gebruikte apparatuur, vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Lunderskov.

Matthew Elvin, CEO van Xtreme Manufacturing, Snorkel en het Ahern International distributienetwerk, zei: “We zijn erg blij met de overname van de KH Lift-business, die al jaren een goed presterende onafhankelijke distributeur voor Snorkel is. Het is ons een groot genoegen om Karsten te kunnen ondersteunen bij de volgende stap in zijn reis, en om een ​​gemotiveerd en ervaren team aan boord te hebben dat tot nu toe veel succes heeft gehad op de Deense markt. Ik wens Karsten het allerbeste voor de toekomst en kijk ernaar uit om voort te bouwen op de solide fundamenten die er al zijn.”

Haahr, voegde eraan toe: “Ik ben Don Ahern, Matthew, Henrik en het Ahern International-bedrijf zeer dankbaar voor deze kans en ik ben ervan overtuigd dat zij de juiste keuze zijn om onze bestaande activiteiten in Denemarken voort te zetten en uit te breiden. Ik wens ze veel succes.”

Overig nieuws