Nieuwe IPAF-cursus gaat live

IPAF heeft deze week haar nieuwe cursus Locatiebeoordeling voor hoogwerkerselectie gelanceerd.

De nieuwe cursus geeft de aanwezigen informatie over hoe ze een grondige beoordeling van de locatie en de selectie van de juiste hoogwerker voor de klus kunnen uitvoeren. De nieuwe cursus werd deze week officieel ingehuldigd in het VK en Ierland en zal vrijwel zeker op een later tijdstip naar andere regio’s worden uitgebreid.

De cursus theorie van een halve dag is gericht op:

  • Medewerkers van verhuurbedrijven die moeten bepalen welk type hoogwerkers een ​​klant moet huren voor hun specifieke werk;
  • Gezondheids- en veiligheidspersoneel dat de geschiktheid moet beoordelen van de hoogwerkers die worden gebruikt voor een bepaalde taak binnen hun bedrijf of voor een bepaald project;
  • Iedereen die gewoon het vertrouwen en de kennis wil winnen om hen in staat te stellen hun eigen beslissingen te nemen over het type hoogwerker dat voor een bepaalde taak moet worden ingezet.

Om in aanmerking te komen voor de cursus, moeten kandidaten in het bezit zijn van een geldige PAL Card, of de IPAF ‘MEWPs for Managers’ kwalificatie. De cursus kan worden gevolgd door een deelnemend IPAF-erkend trainingscentrum bij te wonen, of volledig online via het eLearning-programma van de vereniging.

Overig nieuws