Bauma Conexpo Africa 2021 geannuleerd

Messe Muenchen Zuid-Afrika, organisator van bauma Conexpo Africa, heeft aangekondigd dat de show niet zoals gepland in 2021 zal plaatsvinden.

Het evenement zou van 13-16 oktober 2021 plaatsvinden in Johannesburg, Zuid-Afrika. Volgens Messe Muenchen werd de beslissing genomen na diepgaand overleg met belanghebbenden uit de industrie en komt het te midden van lopende verboden en beperkingen op internationale reizen van en naar Zuid-Afrika.

Suzette Scheepers, CEO van Messe Muenchen Zuid-Afrika, zei: “Vanwege de uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd en de onzekerheid op de markt rond de Covid-19-pandemie en de bijbehorende reisbeperkingen, concludeerde de bauma Conexpo Africa-adviesraad dat we niet konden garanderen dat het internationale aanzien en de gebruikelijke return on investment van deze show in 2021 het zelfde zou zijn.”

“Belanghebbenden zijn het erover eens dat de industrie moet werken aan economisch herstel en revitalisering te midden van de huidige uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd, zodat we allemaal kunnen uitkijken naar samenwerking om de volgende editie van bauma Conexpo Africa tot een succes te maken.”

Overig nieuws