United neemt Franklin over

United Rentals Logo

Het Amerikaanse United Rentals heeft Franklin Equipment overgenomen, een regionaal verkoop- en verhuurbedrijf in de VS dat actief is in acht staten – Ohio, Indiana, Wisconsin, Kentucky, Tennessee, Alabama, Georgia en South Carolina – in het middenwesten en zuidoosten.

Franklin Equipment werd in 2008 opgericht door Gary Gabriel, Troy Gabriel, Tom Richardson en Tony Repeta in de buitenwijk Groveport aan de zuidoostkant van Columbus, Ohio. Het werkt nu met ongeveer 300 medewerkers vanuit nog eens 19 filialen in Dublin, Westerville, Dayton en Cincinnati, Ohio; Indianapolis en Carmel in Indiana; Milwaukee, Oshkosh en Racine in Wisconsin; Nashville, Hendersonville, Chattanooga en Knoxville in Tennessee; Louisville en Lexington in Kentucky; West Columbia en Spartanburg in South Carolina, plus Decatur, Alabama en Augusta, Georgia.

Het bedrijf is dealer van Skyjack en Wacker Neuson en exploiteert hoogwerkers van Skyjack, Genie, Hy-Brid en Teupen in de verhuurvloot van hoogwerkers. Tot zijn verreikers behoren Skyjack, Genie en Wacker Neuson.

Matthew Flannery, CEO van United, zei: “Vandaag hebben we meer dan 300 nieuwe leden bij Team United verwelkomd met de overname van Franklin Equipment. Deze transactie vergroot onze aanwezigheid op de belangrijkste markten voor onze algemene verhuuractiviteiten, met een ervaren team dat onze trots deelt op het leveren van superieure klantenservice.”

Gary Gabriel groeide op in het verhuurbedrijf en zijn vader richtte in 1952 Sam’s Equipment Rental op. Het bedrijf breidde zich uit naar vijf locaties in Ohio voordat het in 1997 aan NationsRent werd verkocht.

Overig nieuws