Jumbo start samenwerking met SAL

Het Nederlandse maritieme heavy lift- en transportbedrijf Jumbo Shipping is een joint venture aangegaan met de Duitse maritieme transportspecialist SAL Heavy Lift.

Door de joint venture zullen de bedrijven hun commerciële, marketing- en verkoopactiviteiten in meer dan 20 landen combineren. Het zal ook hun vloot voor zware hijsschepen combineren, die samen 30 eenheden telt met een hefvermogen tot 3.000 ton, waarvan het bedrijf beweert dat het de grootste vloot is in de sector van 800 ton en meer.

Michael Kahn, algemeen directeur van Jumbo, zei: “Deze joint venture is een grote stap voor ons beiden. De afgelopen jaren werd steeds duidelijker dat de voordelen van samenwerking zwaar opwegen tegen de traditionele manier van zakendoen. Ons klantenbestand en onze interesses zijn veranderd en om een ​​effectieve wereldspeler te blijven in ons werkveld, moet je je altijd aanpassen en innoveren. Niet alleen op technisch vlak, maar ook commercieel. Wij zijn van mening dat de flexibiliteit en competenties waar onze klanten naar op zoek zijn, het beste worden gediend met de gecombineerde activa en kennis van SAL en Jumbo.”

Overig nieuws