Haulotte meldt 18 procent daling inkomsten

Logo Haulotte

Haulotte heeft zijn initiële inkomsten in het eerste kwartaal van € 106 miljoen bekendgemaakt, een daling van 18 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De verkoop van nieuwe apparatuur daalde met 22 procent, en de verhuuropbrengsten waren 12 procent lager.

Geografisch gezien werd de Europese verkoop het hardst getroffen, met een daling van 24 procent, hoewel dit nog steeds een verbetering van 10 procent is ten opzichte van het laatste kwartaal in 2020. In Azië-Pacific was de daling een bescheidener 14 procent, terwijl Noord-Amerika het nog beter deed, slechts twee procent lager dan vorig jaar – het laatste kwartaal voordat de pandemie toesloeg. Zoals het grootste deel van het afgelopen jaar het geval was, waren alle dalingen in de steiger- en niet-gemotoriseerde branche, de verkoop van hoogwerkers in Noord-Amerika is zelfs met zes procent gestegen. Ten slotte waren de verkopen in Zuid-Amerika 12 procent lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het bedrijf zegt dat naast een aanhoudende traagheid van de markt, ook de inkoop van belangrijke componenten en uitdagingen in de toeleveringsketen de zendingen hebben belemmerd.

Gesteund door het herstel van de markt voor hoogwerkers en ondanks de huidige spanningen in de toeleveringsketen, die het bedrijf hoopt opgelost te zien tijdens de zomer, verwacht Haulotte dat de verkoop dit jaar met meer dan 15 procent zal groeien. Tegelijkertijd verwacht het een operationele marge van tussen de drie en vier procent.

Overig nieuws