Nieuwe Autolaadkraan voor Hijsen in het Nauw

Hijsen in het Nauw uit Veenendaal heeft vorige week via Facebook hun nieuwe autolaadkraan onthuld.

Afgelopen week was live op Facebook de onthulling van hun nieuwste vrachtwagen te volgen, een rondom luchtgeveerde Scania R500 met een plat dak. Deze vrachtwagen is opgebouwd met Palfinger 53002 kraan, met een fly jib en een vlucht van 30 meter. Ook is de kraan voorzien van radiografisch bedienbare steunpoten, telematicamodules, DPS (Dual Power System), elektronisch gestuurde oliestroomverdeling en hydraulisch opklapbare 2,5 tons lier voorzien van RTC (Rope Tension Control). RTC houdt constant spanning op de lierkabel, waardoor schade aan de lierkabel wordt voorkomen.

De totale lengte van de vrachtwagen is binnen de 10 meter. Zo is deze auto uitermate geschikt voor binnensteden waar de totale lengte niet langer dan 10 meter mag zijn. Mochten ze een langere lading hebben dan de laadbak dan kan een deel van de achterbumper hydraulisch 1,5 meter worden uitgeschoven.

De door Scania Veenendaal geleverde truck is in de huisstijl gespoten door EvE Spuiten en voorzien van extra accessoires zoals een lichtbak, gladde zonneklep, gespoten luchthoorns en unieke verlichting aan de zijkant en op de achterbumper. Onder de laadbak zitten een ruim aantal opbergkisten welke uitgevoerd zijn in geborsteld rvs. Drive in Style Truckstyling pakte de binnenkant aan waar ook subtiele rode elementen terugkomen.

Overig nieuws