“Toekomst bauma en beurzen hybride”

Volgens de voorzitter en CEO van Messe München, Klaus Dittrich, zullen beurzen van de toekomst worden gekenmerkt door hybride evenementen, met een mix van online en face-to-face activiteiten.

Vanwege de Covid-19-pandemie zijn de meeste beurzen na Conexpo, die plaatsvonden in maart 2020, ofwel geannuleerd, uitgesteld of opnieuw ontworpen als evenementen die alleen online zijn.

Een aantal OEM’s, zoals Volvo CE, JCB en JLG, hebben verklaard niet aanwezig te zullen zijn op bauma 2022, daarbij verwijzend naar veranderend klantgedrag en de mogelijkheid om online met klanten en dealers te communiceren.

Klaus Dittrich zei: “Digitale ontmoetingen zijn geen vervanging voor honderd procent van persoonlijke uitwisselingen. Naar mijn mening zal de voorzienbare toekomst van beurzen dan ook worden gekenmerkt door hybride evenementen, een mix van online en face-to-face evenementen. “

“Onze klanten verwelkomen een groter aanbod aan digitale platforms. Maar tegelijkertijd geven ze aan dat ze in de toekomst zullen blijven vertrouwen op face-to-face beurzen. Uit een onderzoek van het ifo-instituut in oktober 2020 bleek dat ruim de helft van de Duitse exposanten van plan is om in de toekomst in dezelfde mate door te gaan met op bezoekers gerichte vakbeurzen. Bijna 40% zei echter ook dat ze hun deelname aan beurzen zouden terugschroeven. “

Dittrich voegde eraan toe dat Messe München al vele jaren aan digitale producten werkt en met succes een groot aantal online evenementen heeft georganiseerd. Het plan van het bedrijf, “om de kansen te benutten” van digitale transformatie – die de Covid-19-pandemie heeft versneld.

Voor de volgende bauma München-show – ‘s werelds grootste handelsbeurs – die zal plaatsvinden in Munch van 4 april tot 10 april 2022, bevestigde Dittrich dat het fysieke aspect van de show de kern was en niet online kan worden gepresenteerd in dezelfde manier.”

Hij zei wel: “We zullen bauma ook aanvullen en uitbreiden met digitale aanbiedingen. Hierdoor kunnen klanten van over de hele wereld deelnemen aan bauma, zelfs als ze zelf niet naar München kunnen of willen reizen.”

Overig nieuws