Manitou investeert in productiefaciliteiten

Manitou heeft plannen aangekondigd om de komende vijf jaar € 80 miljoen te investeren in zijn Franse productiefaciliteiten in Ancenis, Candé en Laillé.

Als onderdeel van de investering van € 460 miljoen die is geschetst in de New Horizon 2025-strategie van het bedrijf, zal de verhuizing verbeteringen zien aan de productiefaciliteiten van verreikers in Ancenis en Laillé, samen met zijn nieuwe hoogwerkerfaciliteit in Candé – waarvan de bouw begon in 2019 en die is gepland om tegen het einde van het jaar operationeel te zijn.

Details van de geplande uitbreidingen zijn beperkt, maar het bedrijf zei wel dat het nieuwe faciliteiten op elke site zal toevoegen en ‘de bestaande activiteiten zal reorganiseren om de flow management te optimaliseren’.

Elisabeth Ausimour, voorzitter van de Products-divisie van het bedrijf, zei: “De dynamiek van onze markten sinds het laatste kwartaal van 2020 en de noodzaak om onze toekomstige elektrische en hybride modellen te industrialiseren, versterkten onze beslissing om in deze innovatieve apparatuur te investeren, in lijn met onze vastberadenheid om onze groene transitie te versnellen. Deze installaties zullen ons in staat stellen om onze activiteitspieken beter op te vangen, zoals we momenteel zien met een orderboek op historisch niveau, om onze productiecapaciteit in Frankrijk duurzaam te verhogen en de veiligheid van onze medewerkers te verbeteren. ”

Overig nieuws