250 scharen voor Kranpunkten

Het Zweedse verhuurbedrijf Kranpunkten heeft nog eens 250 elektrische schaarhoogwerkers besteld, bovenop de 200 elektrische en hybride giek- en schaarhoogwerkers die het bedrijf in februari bestelde.

De order omvat een reeks JLG- en Genie-schaarhoogwerkers met werkhoogtes van 4,9 tot 7,79 meter, evenals een aantal 10ft Bravi Leonardo HD zelfrijdende hoogwerkers met mast. Het bedrijf geeft aan dat de extra machines zijn besteld als gevolg van de toegenomen vraag op grote projecten. Deze nieuwste levering brengt de vloot van het bedrijf naar meer dan 4.000 eenheden – waarvan 83 procent elektrisch of hybride aangedreven wordt, aangezien het een volledig koolstofneutrale operatie lijkt te worden.

Rikard Jönsson, inkoopmanager bij Kranpunkten, zei: “In de projecten zien we nu een groeiende behoefte aan kleinere units voor interieurklussen en daarom breiden we onze vloot elektrische scharen verder uit. Deze machines zijn stil en emissievrij, en daar is veel vraag naar als de projecten de indoorfase hebben bereikt.”

Overig nieuws