Nieuwe Jekko mini gepland

Jekko heeft plannen aangekondigd om een ​​MPK10 mini pick & carry kraan / glasverwerker van één ton te lanceren na het succes van zijn 600 kg MPK06.

Details van het nieuwe model – dat de komende maanden op de markt zal worden gebracht – zijn niet bekendgemaakt, maar men denkt dat het ‘vergelijkbare kenmerken en functies’ zal bieden als de MPK06 die vorig jaar werd gelanceerd.

Sinds de lancering vorig jaar heeft Jekko meer dan 80 MPK06-kranen verkocht, goed voor meer dan de helft van het totale aantal verwachte verkopen voor het jaar. 40 van de units zijn verkocht in Frankrijk en Duitsland, terwijl de overige zendingen verspreid zijn over de rest van Europa, Amerika en het Midden-Oosten.

Alberto Franceschini, verkoopdirecteur van Jekko, zei: “De MPK06 trok de aandacht van zowel gevestigde als nieuwe klanten direct na de officiële lancering, maar we hadden de afgelopen maanden niet zo’n groot succes verwacht. Het budget voor 2021 was vastgesteld op 160 stuks en er zijn al zo’n 80 machines opgeleverd. Na het succes werken we nu aan een nieuwe MPK10-minipicker met vergelijkbare kenmerken en sterke punten als zijn “kleinere broer”. Het model wordt de komende maanden gepresenteerd.

Overig nieuws