Verbeterde omzet voor Wacker Neuson

Verreikerfabrikant Wacker Neuson heeft zijn resultaten over het eerste kwartaal gepubliceerd met hogere verkopen en sterkere verbeteringen in de winstgevendheid.

De totale inkomsten voor het kwartaal stegen tot € 434 miljoen, zes procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De groei kwam van de Compact Equipment – waaronder verreikers – waar de inkomsten zes procent hoger waren tot € 241,6 miljoen, en de services die met 10 procent groeiden tot € 99,4 miljoen. De verkoop van Light Equipment daalde met één procent tot € 94,9 miljoen.

Geografisch gezien was de Europese groei zeven procent hoger tot € 349,2 miljoen, voornamelijk als gevolg van hogere verkopen in de Duitstalige regio, Oost-Europa, het VK en de Benelux. De omzet in Noord- en Zuid-Amerika daalde met 11 procent tot € 68,3 miljoen, terwijl de omzet in Azië-Pacific meer dan verdubbelde tot € 16,5 miljoen.

De winst voor belastingen over de periode was meer dan 2,5 keer hoger dan vorig jaar tot € 43,6 miljoen, dankzij een gunstige productmix, lagere verkoopkosten en lagere rentekosten. Het bedrijf voorspelt een jaaromzet van € 1,7 tot € 1,8 miljard.

Interim-topman Kurt Helletzgruber zei: “Het eerste kwartaal heeft voor ons een uitzonderlijk succesvolle start gemaakt. We zijn weer op ons groeipad met een sterke stijging van de winstgevendheid. Onze sterke prestaties in deze eerste drie maanden vormen een uitstekende basis voor het behalen van onze doelstellingen voor het jaar. Tegelijkertijd blijft de vraag naar onze producten zich dynamisch ontwikkelen.”

Overig nieuws