Genie onthult twee nieuwe microscharen

Genie heeft twee nieuwe microschaarhoogwerkers gelanceerd tijdens het Hire 21-evenement in Gold Coast, Australië, in de vorm van de 14ft GS-1432m en 19ft GS-1932m.

De GS-1432m biedt een werkhoogte van bijna 6,3 meter. Uit feedback van de telematicagegevens van Genie blijkt dat 95 procent van de 20ft schaarhoogwerkers nooit hoger gaat dan 16ft – of een werkhoogte van 6,8 meter.

De 810 mm brede GS-1432m is geschikt voor werken op volledige hoogte, zowel binnen als buiten, en weegt toch minder dan 900 kg, waardoor hij ideaal is voor het liften van één ton. De totale opbergruimte is iets minder dan twee meter, waardoor de doorgang door een standaarddeuropening mogelijk is zonder de leuningen neer te klappen. De maximale platformcapaciteit is 227 kg, compleet met een uitroldek van 600 mm.

De GS-1932m is ook 810 mm breed, net als het platform over de volledige breedte, terwijl de totale lengte 1,4 meter is en de totale hoogte van de opbergruimte 1,97 meter. Hij biedt een maximale werkhoogte binnenshuis van 7,6 meter, of 7,2 meter buitenshuis. Hij weegt 1.179 kg, heeft een maximale platformcapaciteit van 227 kg, is geschikt voor twee personen en heeft een dekverlenging van 600 mm.

Beide nieuwe machines zijn voorzien van een directe elektrische wielmotoraandrijving, die dezelfde borstelloze, afgedichte AC-motoren gebruikt als de andere Genie E-Drive schaarhoogwerkers, voor een langere levensduur van de batterij tussen oplaadbeurten.

Productmanager Michael Flanagan zei: “Onze nieuwe microschaar is licht en compact genoeg om door deuropeningen te rijden, in standaardliften te worden vervoerd en heeft voorwielaandrijving met een binnenste draaicirkel van nul graden – wat betekent dat ze zeer wendbaar zijn in krappe ruimtes. Maar ondanks hun compacte afmetingen heeft het platform de afmetingen om ervoor te zorgen dat twee mensen comfortabel kunnen samenwerken op het platform. “

“Deze nieuwe microscharen zijn niet alleen een veilig alternatief voor ladders en een productiever alternatief voor verticale mastliften, ze zijn ook zeer geschikt voor elke klus waarbij u normaal gesproken een standaard 25ft schaarhoogwerker gebruikt, waardoor ze echt veelzijdig zijn. Met Genie E-Drive zijn ze vier keer efficiënter dan traditionele hydraulische aandrijfsystemen en kunnen ze 30 procent langer werken op een enkele lading, voor een hogere productiviteit op de werklocatie, terwijl ze de batterijkosten gedurende de levensduur met wel 20 procent verlagen.”

De GS-1432m en de GS-1932m zullen per direct verkrijgbaar zijn in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, India, Rusland, Azië-Pacific, Zuid-Amerika en China. In Noord-Amerika zal de GS-1932m beschikbaar zijn in het vierde kwartaal, terwijl de ANSI-versie van de GS-1432m gepland staat voor het eerste kwartaal van 2022.

Overig nieuws