Johnson Arabia breidt uit

Kraan- en toegangsverhuurbedrijf Johnson Arabia in de VAE heeft een nieuw IPAF-trainingscentrum geopend in Abu Dhabi en zijn vloot uitgebreid.

Voorafgaand aan de Covid-19-pandemie zou het bedrijf groepen trainingsafgevaardigden overbrengen van Abu Dhabi naar de locatie in Dubai, ongeveer een uur rijden. In een poging om training aan te bieden die lokaal toegankelijker is voor klanten in Abu Dhabi, zal het nu IPAF-training aanbieden vanuit zijn Abu Dhabi-depot in het Musaffah-industriegebied. Cursussen worden wekelijks gehouden met gereduceerde aantallen in overeenstemming met de Covid-richtlijnen.

Het bedrijf heeft ook twee Grove GRT 8100 Rough Terrain-kranen van 100 ton toegevoegd, die zijn voorzien van een hoofdmast van 47 meter en een tweevoudig wegzwenkbaar uitschuifdeel van 17 meter – met maximaal 40 graden offset – om een ​​maximale kiephoogte van ongeveer 67 meter te bieden. Na de introductie van spinkranen aan zijn vloot vorig jaar, heeft het bedrijf ook nog eens 3,83 ton Maeda 405 toegevoegd, met een tweede die waarschijnlijk zal volgen.

Het bedrijf zei dat de Rough Terrain-kranen zijn aangeschaft om aan de groeiende vraag van de olie- en gassector te voldoen, terwijl de spinkranen voornamelijk zullen worden gebruikt om paviljoens op te richten voor de Dubai Expo later dit jaar, evenals voor renovatie van winkelcentra en beglazingstoepassingen. .

Overig nieuws