Nieuwe compacte Nagano-hoogwerker

Vertimac, de Belgische distributeur voor Nagano, lanceert vandaag een geheel nieuwe 22ft zelfrijdende telescoophoogwerker op rupsbanden – de 09AC.

De Nagano 09AC heeft een korte enkele stijgbuis met daarboven een tweedelige telescopische giek, die een werkhoogte van 8,8 meter en tot 4,5 meter reikwijdte biedt op een hoogte van bijna vier meter. De maximale platformcapaciteit is 150 kg, terwijl de platformafmetingen 770 x 620 mm zijn. 360 graden zwenken is standaard.

De machine heeft een totale breedte van 1,65 meter, een totale hoogte van 1,99 meter en een totale lengte van iets meer dan vier meter. De non-marking, 230 mm brede rubberen rupsen zijn 1,87 meter lang en kunnen de machine voortbewegen met rijsnelheden tot 2,2 km / u in opbergstand, of 1,1 km / u wanneer de giek is geheven – maar de aandrijving wordt uitgeschakeld zodra de giek is uitgeschoven, wat betekent dat hij kan rijden op werkhoogtes tot zes meter.

De 9AC heeft een totaalgewicht van 2.620 kg en kan dus gemakkelijk worden vervoerd op een standaard tweeassige aanhanger met een lage bodemdruk. Het vermogen komt van een kleine Kubota-diesel, die een klimvermogen van 36 procent oplevert.

Het CE-model is gebaseerd op het beproefde Japanse binnenlandse model, de NUL070R-2, dat dezelfde specificatie heeft maar iets lichter is. De nieuwe machine is gericht op het snoeien van bomen, het onderhoud van commerciële kassen en het werken aan eengezinswoningen in huis en ook voor het werken op gevoelige vloeren.

Overig nieuws