Eerst PAL Card training Midden-Oosten

Byrne Equipment Rental heeft onlangs de eerste PAL Card-training voor mastklimmers in het Midden-Oosten gegeven.

De training vond plaats op het hoofdkantoor van Byrne in Dubai Industrial City, in de volledig operationele demo-ruimte, en duurde een volledige dag. Het omvatte training voor zes personen, het maximale aantal dat voor elke sessie kan worden ingeschreven. Het grote klaslokaal biedt normaal plaats aan 28 mensen, maar in overeenstemming met de Covid-19-regels is de capaciteit ervan verminderd.

De sessies werden geleid door de enige gecertificeerde instructeur voor mastbeklimmers en takels in het Midden-Oosten, regiomanager Simon Hickson, die meer dan 21 jaar ervaring heeft in het veld.

Hickson zei: “De praktijksessies waren integraal omdat ze elke cursist de mogelijkheid gaven om niet alleen het product in kwestie te leren, maar ook te bedienen en zich op hun beurt volledig te verdiepen in alle aspecten van het veilige gebruik en de bediening van de mastklimmer. Veiligheidsaspecten waren in de eerste plaats de belangrijkste boodschap die tijdens de training moest worden overgebracht en er werd sterk gefocust op het veilig gebruik van het MCWP-product en het begrip veiligheid te allen tijde voorop.”

Een belangrijk resultaat van de training was om ervoor te zorgen dat elke operator het pre-start-blad invult, evenals dagelijkse en wekelijkse checklists om de continuïteit van de gezondheids- en veiligheidsnormen op de werkplek te waarborgen, voegde het bedrijf eraan toe.

Overig nieuws