Eerste Tadano GR-700EX-4 in Europa

De eerste nieuwe Tadano GR-700EX-4 Rough Terrain-kraan van 70 ton is vanuit Japan in Europa aangekomen.

Gelanceerd in april, werd de nieuwe kraan geleverd aan Tadano Nederland in Purmerend, Amsterdam-Noord. De GR-700EX-4 heeft een nominaal vermogen van drie meter en is voorzien van een hoofdmast van 47 meter met een afgerond profiel van vijf secties die gebruikmaakt van twee telescoopcilinders, een die sectie twee uitschuift – de eerste telescopische sectie – terwijl de andere drie secties volledig gesynchroniseerd zijn met touwen en schoven.

De giek wordt bekroond door een tweevoudig wegzwenkbaar uitschuifdeel van 10,1 tot 17,7 meter dat tot 45 graden verschuift en een maximale kantelhoogte van iets minder dan 68 meter biedt. De kraan heeft 4,35 ton geïntegreerd ballast.

Verkoopmanager Stephan Goluch zei: “Ons verkoopteam vindt het absoluut geweldig dat we deze buitengewone kranen met onmiddellijke ingang aan onze Europese klanten kunnen aanbieden.”

Futoshi Kimura, algemeen directeur internationale verkoop, voegt toe: “Nu kunnen onze Europese klanten ook profiteren van de voordelen van de nieuwste generatie van deze kranen. Simpel gezegd, onze Rough Terrain-kranen behoren tot de beste die de markt te bieden heeft voor klussen op moeilijk terrein. ”

Overig nieuws