IPAF lanceert ePAL

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft officieel haar nieuwe digitale ePAL mobiele app gelanceerd voor bedieners van hoogwerkers en mastklimmers.

Ontwikkeld in samenwerking met Trackunit zal de ePAL-app functioneren als de digitale IPAF PAL-kaart van een operator en ook een logboek en veiligheidsgids bevatten. Het stelt operators ook in staat om de laatste best practice tips en veiligheidsinformatie van IPAF te ontvangen, en biedt hen ook de mogelijkheid om snel en gemakkelijk hun kwalificaties te delen met locatiemanagers.

De introductie van de app helpt bij het wegnemen van de noodzaak om plastic PAL-kaarten, papieren certificeringen en gedrukte veiligheidshandleidingen voor operators uit te geven. Het versnelt ook de verwerkingstijd en moet operators in staat stellen sneller PAL Card en certificeringen te ontvangen.

IPAF-topman Peter Douglas zei: “De output van een typisch jaar in termen van uitgegeven IPAF PAL-kaarten en certificaten bedroeg vroeger een stapel van 130 meter bedrukt plastic en papier, verscheept van leverancier naar IPAF, naar het IPAF-trainingscentrum en vervolgens door naar kandidaten. Dan, na vijf jaar, zou de kandidaat het weggooien en opnieuw beginnen! De nieuwe app zal ertoe leiden dat we het aantal stappen bij het verwerken van een PAL-kaart verminderen en al dat afval verminderen, evenals de kosten, vertragingen en koolstofemissies die nodig zijn bij het onnodig verzenden van artikelen over de hele wereld.

Søren Brogaard, CEO van Trackunit, voegde toe: “De app stelt IPAF in staat om rechtstreeks met operators te communiceren en biedt hen een digitaal platform om hun kwalificaties en operationele ervaring wereldwijd vast te leggen, te tonen en te delen. ePAL is een verbintenis om samenwerking tussen de operator en het digitale ecosysteem mogelijk te maken. We weten allemaal dat het een uitdaging kan zijn om papieren logboeken van operators in te vullen en up-to-date te houden. Deze app biedt aannemers en operators veilige toegang tot apparatuur en een handige manier om machineactiviteiten te documenteren. We kunnen de app ook gebruiken om het melden van een ongeval of bijna-ongeval aan te moedigen en gemakkelijker te maken via het nieuwe IPAF-meldportaal. Ik hoop dat we allemaal kunnen bijdragen aan een veiligere, digitale toekomst voor operators.”

De ePAL-app van IPAF is momenteel beschikbaar in het VK en Ierland. Beschikbaar voor Apple iOS- en Android-apparaten, zal het in eerste instantie in het Engels worden aangeboden, waarna andere talen zullen volgen.

Overig nieuws