Eerste autohoogwerker voor Boekestijn

Kraanverhuurder Boekestijn heeft zijn eerste autohoogwerker besteld, namelijk een 56 meter lange Bronto Skylift S56XR.

De S56XR, geleverd door de lokale distributeur Kenbri, heeft een vierdelige giek met daarbovenop een tweedelige gelede jib, die een reikwijdte van 41 meter biedt met 120 kg of 37 meter met 360 kg. De maximale platformcapaciteit van 600 kg is beschikbaar met een reikwijdte van 33 meter.

Gemonteerd op een drieassig 26 tons Scania P360 6×2*4 chassis, met onder meer voeding voor het uitschuifbare platform van 2,4 tot 3,7 meter, radiografische afstandsbedieningen en een hydraulische platformlier van 400 kg. De unit zal worden ingezet voor werkzaamheden aan zendmasten en voor het uitvoeren van inspecties en onderhoudstoepassingen binnen de industriële markt.

Het bedrijf, opgericht door Pieter Boekestijn in 1943, produceerde zijn eigen autolaadkraan in 1950, omdat het zich richtte op het bergen van voertuigen en bleef door de jaren heen kranen aan zijn vloot toevoegen. Het bedrijf, gevestigd in Maasland, heeft nu een vloot van 40 All Terrain-, toren- en rupskranen, een transport- en transportvloot en een aantal giek- en schaarhoogwerkers.

Overig nieuws