Cybersecurity-incident bij Manitowoc

Manitowoc heeft gemeld dat het een “cyberbeveiligingsincident” binnen zijn systemen heeft ervaren en dat het werkt om alles te herstellen, maar heeft gewaarschuwd dat dit vertragingen en verstoringen van het bedrijfsleven kan veroorzaken.

De verklaring van het bedrijf luidt als volgt: “The Manitowoc Company heeft een cyberbeveiligingsincident meegemaakt, resulterend in een systeemstoring. Na het identificeren van het probleem schakelde het bedrijf onmiddellijk een toonaangevend extern informatietechnologiebedrijf en forensisch specialist en juridisch adviseur in om te helpen bij het onderzoek. De federale politie is op de hoogte gebracht en het bedrijf werkt hard om zijn systemen te herstellen. Deze kwestie heeft geleid tot een vertraging of verstoring van de bedrijfsvoering van het bedrijf en kan dit blijven veroorzaken.”

“Het bedrijf beschouwt de veiligheid en integriteit van zijn netwerk als een van de hoogste prioriteiten en neemt alle passende maatregelen om het risico te minimaliseren.”

Overig nieuws