Nieuwe 27m CTE spinhoogwerker

De Italiaanse fabrikant CTE heeft zijn nieuwste Traccess spinhoogwerker gelanceerd, de 27 meter 270.

Het nieuwe model is de grootste spinhoogwerker die CTE ooit heeft aangeboden en is voorzien van een dual sigma-type stijgbuis – met het bovenste element langer dan het onderste – met daarbovenop een driedelige telescopische giek en gelede jib. Het voegt zich bij het Traccess-assortiment dat de 13,5 meter 135, 16 meter 160, 17 meter 170, 20 meter 200 en 23 meter 230 omvat, die allemaal zijn ontworpen of ‘vernieuwd’ sinds 2019.

De Traccess 270 is qua concept en technologie gebaseerd op de 230 maar biedt een maximale reikwijdte van 14 meter op een hoogte van 10 meter. De maximale platformcapaciteit van 250 kg is beschikbaar bij de volledige reikwijdte van 14 meter, maar beperkt tot 11 meter in bepaalde stempel- en zwenkposities, terwijl 200 kg onbeperkt is. 180 graden platformrotatie is standaard.

De 270 is uitgerust met het onlangs gelanceerde S3 EVO-besturings- en machinebeheersysteem van het bedrijf, dat tot nu toe alleen te zien was op de nieuwste autohoogwerkers. Het stelt de machinist in staat om elke afzonderlijke stempel anders te positioneren dan de andere – smal of breed – en berekent automatisch een veilig werkbereik.

De nieuwe machine heeft een totale transportbreedte van 780 mm zonder de mand, terwijl de spoorbreedte zich uitbreidt tot 1,28 of 1,4 meter. De totale lengte is 6,47 meter met een totale hoogte van 2,05 meter. Totaal gewicht is 4.350 kg. Het standaardvermogen is Kubota-diesel en is verkrijgbaar met een extra AGM-batterijpakket dat goed is voor ongeveer een uur continu gebruik. Het kan ook worden gebruikt terwijl het is aangesloten en wordt opgeladen, dus in wezen drie stroombronnen op dezelfde machine.

De Traccess 270 bevat ook een draadloze radiografische afstandsbediening met een groot scherm, die zowel vanaf de grond als in de mand als hoofdbedieningsstation kan worden gebruikt. Het biedt volledige toegang tot alle beschikbare functies, terwijl een grafisch display de operator in staat stelt te zien en te beheren welke functies tegelijkertijd kunnen worden bediend. Een tweede vaste bedrade bedieningsconsole voor het platform is als optie verkrijgbaar. Diagnose op afstand en telematica zijn inbegrepen.

Andere kenmerken zijn de mogelijkheid om te rijden met de giek omhoog, wat vooral handig is op hellingen of hellingen waar een hoge naderings- of vertrekhoek essentieel is. Een lierbevestiging van 230 kg is als optie verkrijgbaar.

Verkoopdirecteur Marco Govoni zei: “Het is met grote tevredenheid dat ik namens het hele CTE-team Traccess 270 verwelkom, wat deuren opent naar een nieuwe generatie Traccess-machines, die onder andere onze geweldige S3 EVO-technologie bevat, al in gebruik op onze autohoogwerkers. Met de introductie van dit model zet CTE een verdere groeistap op zijn strategische pad, waardoor ons bedrijf gretig en vastberaden is om een ​​van de belangrijkste leiders in de wereld van spinhoogwerkers te worden.”

De video hieronder toont de functies en voordelen van de nieuwe machine:

Overig nieuws