350 TM 12s voor Boels

Boels heeft 354 12ft Snorkel TM12-mastliften gekocht voor levering aan de 18 Boels- en Cramo-activiteiten.

De deal werd in maart onderhandeld door Andrew Fishburn van Snorkel en de leveringen vanuit de fabriek van Snorkel in het VK zijn nu begonnen.

De units worden allemaal in Boels-oranje geverfd en ‘verhuurklaar’ opgeleverd met locaties die in eerste instantie gericht zijn op Finland, Noorwegen, Zweden, Estland en Nederland. Boels koos de TM12 vanwege de buitenkwaliteit en de dubbele laag poederlakafwerking. De TM12 biedt een werkhoogte van 5,6 meter, een platformcapaciteit van 227 kg en weegt slechts 830 kg. De totale breedte is 760 mm, waardoor hij gemakkelijk door standaard deuropeningen kan en kleinere passagiersliften/liften kan gebruiken. Een uitrolbare dekverlenging van 500 mm en non-marking banden zijn standaard.

De TM12, een van de allereerste zelfrijdende masthoogwerkers die op de markt kwam, werd in Californië ontwikkeld door UpRight na een omvangrijke bestelling van een groot Japans verhuurbedrijf. De internationale versie werd vervolgens onthuld op de ARA in 1994. Hoewel het in de loop der jaren herhaaldelijk is verfijnd, geüpgraded en verbeterd, lijkt het opmerkelijk veel op het originele product en is het erin geslaagd een aanzienlijk marktaandeel te behouden ondanks talrijke ‘looks’. gelijkaardige concurrenten.

Overig nieuws