Vier eLifts voor Sarens

Sarens heeft vier emissievrije Spierings eLift zelfoprichtende mobiele torenkranen besteld.

De order omvat drie Spierings zesassige, 10 tons SK1265-AT6 en een vierassige, zeven tons SK597-AT4 eLift. Beide modellen kunnen werken met een wisselstroombron tot 32 ampère, terwijl het lithium-ionbatterijpakket kan worden gebruikt om het verschil te maken om ervoor te zorgen dat de kraan op volle snelheid en capaciteit werkt. In het geval dat er geen netaansluiting beschikbaar is, kan de kraan ook in een ‘hybride modus’ werken door zijn batterijen te combineren met een kleine driecilinder Stage V-dieselmotor. Een automatische start/stop-functie voor de hydraulische pompen helpt ook het energieverbruik te verminderen wanneer de kraan langere tijd niet wordt gebruikt.

Met een capaciteit van 10 ton en een tiphoogte van 66 meter beweert de SK1265-AT6 de grootste elektrische mobiele kraan ter wereld te zijn die kan werken vanaf een stroombron van 16 ampère. De kleinere SK597-AT4 heeft een jib van 48 meter die tot 45 graden kan worden uitgeklapt voor een maximale haakhoogte van 58,1 meter met een capaciteit van 1.700 kg.

Directeur Marc Sarens: “De mobiele torenkranen worden steeds meer geïntegreerd in onze vloot. De Spierings kranen hebben efficiënte operationele kosten, terwijl alle ballast, giekdelen en stalen stempelschotten altijd op de kraan worden gedragen. De sterke hijscapaciteiten en de bekende voordelen van een torenkraan worden door onze klanten steeds meer gewaardeerd. De batterijgevoede eLift-oplossingen van Spierings passen perfect in de ambities van Sarens om onze klanten groene hijsoplossingen te bieden.”

Spierings sales engineer Jeroen Kerkhoff voegt toe: “We zijn erg dankbaar dat we de opdracht van Sarens voor de emissievrije eLift-kranen hebben ontvangen. We zijn er volledig zeker van dat we de eerste bruikbare elektrische oplossing hebben ontwikkeld voor de dagelijkse taxikraanklussen. Door gebruik te maken van de meegeleverde lichtgewicht aluminium kabel en slechts een 16A netaansluiting maakt deze oplossing hem echt gebruiksvriendelijk voor alle hijslocaties.”

Overig nieuws