29 nieuwe Liebherrs voor Wagenborg

Het Nederlandse internationale kraanverhuurbedrijf Wagenborg Nedlift heeft samen met Liebherr een vlootvervangingsprogramma opgesteld om de vloot de komende jaren milieuvriendelijker en duurzamer te maken.

Het programma is van start gegaan met de levering van een 450 ton zware LTM1450-8.1 All Terrain, terwijl een nieuwe 700 ton zware LTM1650-8.1 binnenkort wordt besteld, samen met twee nieuwe drieassige MK73-3.1 mobiele zelfrijdende torenkranen.

Wagenborg heeft een optie op nog 25 Liebherr-kranen voor levering vanaf dit jaar tot 2025, die alle oudere kranen in de vloot zullen vervangen. Alle nieuwe kranen worden uitgerust met Stage V diesels.

Wagenborg Nedlift managing director Gerard Bastiaansen: “Deze samenwerking is het bewijs van onze vooruitziende blik om samen met onze leveranciers de uitdaging aan te gaan om onze ‘voetafdruk’ te verkleinen. Hierdoor kiezen we niet alleen materiaal dat het beste aansluit bij de behoeften van onze klanten , maar we verminderen ook een aanzienlijke hoeveelheid stikstof en Co2 in het proces.”

Overig nieuws