Mijlpaal voor Potain-dealer België

De Belgische distributeur van uitrustingen Belgium Lifting Equipment (BLE) heeft zijn 500e Potain zelfoprichtende torenkraan, een Hup 40-30, verkocht aan het in Rocherath gevestigde bouwbedrijf AS Bau.

De vier ton zware Hup 40-30 heeft een driedelige telescopische toren/mast voor een reeks haakhoogtes van 25,6 tot 30 meter, met een giek van 40 meter en een giekpuntcapaciteit van 1000 kg. De nieuwe kraan voegt zich bij twee Potain Igo 32 zelfoprichtende kranen in de vloot van AS Bau en zal worden gebruikt voor ruwbouw en dakbedekking, evenals voor de installatie van gevels, buitenschrijnwerk en andere buitenbeslag.

BLE, gevestigd in Puurs, Vlaanderen, is sinds 2008 de distributeur van Potain- en Grove-kranen. Het vertegenwoordigt ook JMG-pick & carry-kranen, Speed ​​Crane-zelfopzetters en OX Worldwide-spreidbalken, samen met een aantal fabrikanten van betonpompen. Het heeft een afdeling service en reserveonderdelen en een verhuurvloot van ongeveer 100 kranen. Na recente successen verhuist het bedrijf naar een nieuw hoofdkantoor dat drie keer zo groot is als het huidige pand.

Bert Pauwels, sales- en marketingmanager van BLE, zei: “In tegenstelling tot in sommige markten kopen Belgische aannemers hun materieel liever in plaats van het te huren. Hierdoor is er veel concurrentie, maar blijven importeurs vaak in hun regio. Door samen te werken met vijf partners in heel België, die de machines transporteren en aftersalesservice verlenen, hebben we een betere footprint en een concurrentievoordeel. Er is dit jaar al veel verkoopactiviteit geweest en de bezettingsgraad van onze huurkranen is geweldig. Op naar verdere groei en verkoop van onze 1.000ste kraan!”

Overig nieuws