70 Liebherrs voor nieuwe torenkraanvloot

(L-R)Christoph Rieß van Hüffermann, Alexander Beck van Liebherr, Daniel Janssen van Hüffermann, met Stefan Westermann en Rupert Wieser van Liebherr

Het Duitse kraanverhuurbedrijf Hüffermann Krandienst heeft 70 nieuwe Liebherr-kranen besteld om een ​​nieuwe verhuurafdeling voor torenkranen op te zetten.

De bestelling bestaat uit een reeks modellen, van zelfopzetters, waaronder de L1-32 van vier ton met een jib van 30 meter en een capaciteit van 1050 kg jibtip, en een assortiment kranen uit de K-serie met capaciteiten variërend van vier tot acht ton , en jibs tot 55 meter, plus een aantal topslewers, met daarbovenop de 12 ton 370 EC-B 12 Fiber flat top, met 78 meter lange giek en 2.800 kg jibtip-capaciteit, de eerste vezelkabelkraan in de Hüffermann-vloot.

De eerste units werden overgedragen tijdens een recente bijeenkomst in de productiefaciliteit van Liebherr voor torenkranen in Biberach, Duitsland. Naast het beoordelen van leveringsschema’s heeft Liebherr ermee ingestemd om de belangrijkste klant van Hüffermann voor de nieuwe kranen training te geven.

Hüffermann-directeur Daniel Janssen zei: “We zijn altijd meer dan tevreden geweest en weten nu al dat we de bestelling zullen opvoeren naar 250 kranen.

Overig nieuws