Financiering Kiloutou voor duurzaamheid

Kiloutou afbeelding

Kiloutou heeft een bankfaciliteit van €10 miljoen geregeld die is gekoppeld aan haar prestaties op het gebied van duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder investeringen in emissiearme apparatuur en de vertegenwoordiging van vrouwen in het management.

De financiering met de Franse bank LCL – die bestemd is voor de vlootinvestering van de groep – zal een margebetaling hebben die is gekoppeld aan de prestaties van Kiloutou op ESG-criteria (Environmental, Social en Governance).

De prestaties zullen worden gemeten op vijf gebieden, met één externe rating en vier interne doelstellingen. De interne maatregelen hebben betrekking op het wagenpark, investeringen in emissiearm materieel, het aandeel vrouwen in managementfuncties en het aandeelhouderschap van werknemers.

Kiloutou zei dat het sinds de oprichting in 1980 had gestreefd naar sterke financiële prestaties en tegelijkertijd zorg had voor het milieu en de mensen. “Kiloutou werkt sinds 2010 aan de strijd tegen klimaatverandering en heeft zijn inspanningen op het gebied van milieutransformatie in 2021 opgevoerd”, aldus het bedrijf.

Begin januari kondigde het zijn ambitie aan om de directe CO2-uitstoot tussen 2018 en 2030 met 40% te verminderen en in 2050 CO2-neutraal te worden. LCL zei verheugd te zijn de eerste financiële instelling te zijn die Kiloutou ondersteunt met haar initiatieven, en in het bijzonder de implementatie van haar strategie voor milieu-, sociale en gemeenschapsimpact.

Overig nieuws