Kiloutou breidt uit in Spanje

Kiloutou afbeelding

De Franse internationale verhuurgroep Kiloutou heeft het Spaanse verhuurbedrijf Diaz-Miquelez overgenomen van eigenaren Juan Diaz en Jorge Miquelez.

Diaz-Miquelez is gevestigd in Logroño – tussen Bilbao en Zaragoza in het hart van de regio La Rioja – en opereert vanuit vier locaties in de stad, met 35 medewerkers en ongeveer 900 verhuurartikelen.

De overname zal de dekking van Kiloutou in Noord-Spanje vergroten, dat momenteel beperkt is tot de gebieden rond Pamplona en Zaragoza. Het breidt ook het vestigingennetwerk van Kiloutou Spanje uit van 20 naar 24 locaties, met een gecombineerd personeelsbestand van 220 medewerkers. In de komende maanden zal Diaz Miquelez worden omgedoopt tot Kiloutou Spanje.

Diaz-Miquelez, opgericht in 1993, is een toonaangevend verhuurbedrijf in Logroño en lid van IPAF. De vloot omvat Ahler mastklimmers en takels, San Marco zelfoprichtende en Jaso topzwenktorenkranen, terwijl giekhoogwerkers – tot 86 ft – van JLG, Genie en Haulotte zijn, net als de schaarhoogwerkers met daarop de 53 ft Haulotte. Het bedrijf exploiteert ook een aantal vrachtwagenmontages van 3,5 ton van Oil&Steel en een vloot van verreikers met een vast frame van Dieci en Merlo.

Kiloutou chief executive Olivier Colleau zei: “De overname van Diaz-Miquelez toont Kiloutou’s toewijding aan de Spaanse huurmarkt en is volledig in lijn met onze ontwikkelingsstrategie in het land, die gericht is op het vergroten van onze geografische dekking in nieuwe gebieden met een hoog potentieel. Het illustreert nogmaals ons vermogen om regionale belanghebbenden van hoge kwaliteit te verenigen met een sterke lokale aanwezigheid rond ons ontwikkelingsproject. Ik wil de 35 teamleden van Diaz Miquelez van harte welkom heten in de Kiloutou-groep.”

Jorge Miquelez, mede-eigenaar en mede-directeur van Diaz Miquelez, voegde hieraan toe: “Ik ben verheugd over de overname van onze groep verhuurapparatuur en steigers door Kiloutou. Onze groepen delen wederzijdse expertise en gemeenschappelijke ambitie om de diensten die we aan onze klanten bieden voortdurend te verbeteren. Persoonlijk geloof ik in het Kiloutou-ontwikkelingsproject op de Spaanse markt, en ik ben verheugd om het te ondersteunen door onze commerciële aanwezigheid in de regio verder uit te bouwen en toezicht houden op de transformatie van ons bedrijf, dat zal profiteren van nieuwe investeringen, diensten en middelen.”

Overig nieuws