Nieuwe Grove telecrawler

Grove heeft zijn nieuwe 100 ton/110 ton lange giek GHC110 telescopische rupskraan voor Amerika gelanceerd.

De nieuwe kraan voegt zich bij een groeiend assortiment van door Sennebogen gebouwde telescopische rupskranen met een hefvermogen van 30 tot 127 ton door Grove.

Het heeft een vijfdelige hoofdgiek van 46,8 meter plus een acht tot 15 meter tweevoudig wegzwenkbaar verlengstuk voor een maximale tiphoogte van 64,2 meter. Hij heeft lasttabellen voor hellingen van 0,6, 1,5 of vier graden en de 900 mm brede variabele rupsen bieden asymmetrische breedtes van 3,58, 4,3 en 5,1 meter. De kraan kan ook zijn volledige lastdiagram picken & dragen.

Met de rupsbanden geïnstalleerd, weegt de kraan 61,9 ton en met het volledige ballast geïnstalleerd – 28 ton bovenbouw ballast en 17 ton carrosserie ballast – stijgt het totale gewicht tot 107,6 ton in volledig werkende configuratie.

Het vermogen komt van een Cummins QSB6.7 Tier 4 Final-diesel die is gekoppeld aan een enkele lastafhankelijke zuigerpomp met variabel slagvolume die alle kraan- en aandrijffuncties aandrijft. Door de toevoeging van extra geluidsisolatie in de motorruimte is het motorgeluidsniveau verlaagd. De cabine is de nieuwste van de Duitse fabrikant, met vrij uitzicht en de mogelijkheid om tot 20 graden te kantelen voor een beter zicht op hoge ladingen.

JJ Grace, productmanager voor telescopische rupskranen, zei: “Het is als een stoere jongere broer voor de GHC140, ons grootste model dat in 2020 werd onthuld. Het is perfect geschikt voor aannemers die stevige lasttabellen en hoge wendbaarheid nodig hebben.”

Overig nieuws