Magni introduceert volledig elektrische gieklijn

Magni Telescopic Handlers zal een volledig elektrische lijn telescopische en knikarmhoogwerkers lanceren op de GIS-show van 7-9 oktober in Piacenza, Italië, zo maakte het bedrijf bekend.

De nieuwe serie biedt werkhoogten van 24,3 m tot 30,3 m en maximale platformcapaciteiten tussen 300 kg en 454 kg. De units worden aangedreven door lithiumbatterijen van 520 Ah/80 V, waardoor ze op elk werkterrein geen uitstoot hebben.

“Deze functie maakt ze de ideale oplossing om binnenshuis of op delicate oppervlakken te werken, zoals winkelcentra, luchthavens en stadions, ook dankzij de non-marking banden die standaard op alle elektrische modellen worden geleverd”, zei Magni in een verklaring. “Deze hebben dezelfde veiligheidsvoorzieningen als dieselmodellen.”

Alle units in de elektrische serie hebben vierwielaandrijving en besturing, differentieelvergrendeling, voeding naar het platform, een geïntegreerd diagnosescherm met Can Bus-technologie en kunnen veilig worden gebruikt bij windsnelheden tot 12,5 m/s.

De hoogwerkers zijn ontworpen en vervaardigd door het in China gevestigde Dingli, dat in 2016 een belang van 20% in Magni kocht voor € 14,4 miljoen. Dingli debuteerde oorspronkelijk zijn eigen elektrische lijn van gieken tijdens Bauma China in 2016, met zijn Europese modellen voor Magni die eind 2020 voor het eerst naar Italië werden verscheept.

Overig nieuws