Nieuwe Spierings eLift voor Kuiphuis

De nieuwe Spierings SK1265-AT6 eLift elektrische kraan wordt overgedragen

Kraanverhuurder Kuiphuis heeft een nieuwe elektrisch/hybrid aangedreven zesassige Spierings SK1265-AT6 eLift mobiele zelfoprichtende torenkraan in ontvangst genomen.

De nieuwe 10 tons kraan heeft een jib van 60 meter en een toren van 37,2 meter hoog, met de jib 30 graden boven horizontaal geklapt biedt hij een maximale tip acht van 66 meter. Hij kan werken op een AC-stopcontact met een voeding van slechts 11 ampère, terwijl het volledige operationele vermogen behouden blijft, dankzij het ingebouwde lithium-ionbatterijpakket dat de beschikbare netvoedingsbron versterkt wanneer en wanneer dat nodig is. Een kleine Stage V-diesel kan worden gebruikt om het batterijpakket te ondersteunen en op te laden wanneer er geen stopcontact beschikbaar is.

De nieuwe kraan brengt het aantal elektrische/hybride kranen in de Kuiphuis-vloot op 13, na de aanschaf van een drieassige Spierings SK487-AT3 City Boy vorig jaar en een vloot van volledig elektrische Spierings rupskranen, die ze door heel Europa verhuurt.

Kuiphuis kocht in 1994 zijn eerste Spierings kraan – een drieassige SK345-AT3 – en heeft inmiddels 40 stuks in zijn vloot. Ooit werkte de huidige eigenaar Bob Bruijsten zelfs voor Spierings. Kuiphuis-eigenaar Bob Bruijsten: “Onze vloot elektrische/hybride kranen is uitgebreid met deze SK60 City Tower. Deze kraan met een gieklengte van 60 meter kan 100 procent emissievrij hijsen vanaf 11 ampère.”

Overig nieuws