Groei in omzet voor Manitou

Manitou heeft informatie over de omzet en het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar gepubliceerd, die een sterke groei in omzet en winst laten zien.

De totale omzet in het eerste halfjaar steeg met 27 procent tot €970 miljoen, terwijl het bedrijfsresultaat bijna verdrievoudigde tot €85 miljoen. De resultaten worden nu gevormd door de divisies Products en Service & Solutions. De divisie Products (verkoop van nieuwe machines) vormt het leeuwendeel met een omzet van € 802,8 miljoen, een stijging van meer dan 29 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met groei in alle regio’s, maar vooral in Noord-Europa en Azië-Pacific . Het was ook verspreid over alle marktsectoren, waaronder de bouw, de landbouw en de industrie. Het bedrijfsresultaat van de divisie is bijna vervijfvoudigd ten opzichte van vorig jaar tot € 67,4 miljoen.

De divisie Services & Solutions zag de omzet met bijna 18 procent groeien tot € 166,9 miljoen, met de sterkste groei in de regio Azië-Pacific. Het bedrijfsresultaat groeide echter slechts met drie procent. Het orderboek van het bedrijf is meer dan verdrievoudigd van € 553 miljoen vorig jaar naar € 1,79 miljard dit jaar.

Chief executive Michel Denis, zei: “In een context van een sterk herstel van de activiteit, sloten we de eerste helft van het jaar af met een prestatieniveau dat onze doelstellingen overtrof en een diepgaand orderboek dat we nog nooit hadden ervaren. Deze dynamiek was geregistreerd in alle markten en regio’s, gekenmerkt door een historische versnelling van de orderontvangst, hoge facturen en een uitzonderlijke orderportefeuille eind juni van € 1,8 miljard. Om aan de hoge eisen van onze klanten te voldoen, zijn alle teams gemobiliseerd. worden geleidelijk opgevoerd, ondanks aanzienlijke spanningen in de toeleveringsketen.”

“In de eerste helft van het jaar hebben we een hoge netto-verkoopvolgorde met aankoopprijzen die slechts licht werden beïnvloed door de aangekondigde prijsverhogingen en de operationele kosten onder controle, wat resulteerde in een piek van de recurrente bedrijfsopbrengsten van 8,8 procent van de netto-omzet, dwz € 85 miljoen, evenveel als voor het volledige jaar 2020, een zeer goede prestatie, versterkt door een positieve kaspositie eind juni. Deze plotselinge opleving van de markten wordt ondersteund door een zeer hoge inflatie in onze aankopen, met name in staal en transport, wat een impact zal hebben op onze financiële prestaties in de tweede helft van het jaar.”

“Voor de rest van het jaar zullen onze verkopen naar verwachting sterker zijn dan aanvankelijk voorspeld, maar onder de vraag van onze klanten. Daarnaast zullen grondstofverhogingen volledig worden doorgevoerd terwijl onze verkoopprijsaanpassingen pas aan het einde van het jaar en de eerste helft van 2022 hun vruchten zullen afwerpen. Deze configuratie zal in de tweede helft van 2021 een forse druk op de marge hebben.”

“Deze reeks stelt ons in staat om in 2021 een sterke verbetering van onze prestaties te leveren in vergelijking met 2020 en leidt ertoe dat we onze vooruitzichten voor omzetgroei voor het jaar van ongeveer 20 procent verhogen in vergelijking met 2020, evenals onze verwachting van de terugkerende groei van de operationele marge voor het jaar.”

Overig nieuws