Sterk kwartaal voor Genie

Logo Genie Terex

Terex heeft zijn resultaten over het eerste halfjaar gepubliceerd, waaruit een sterk herstel van het tweede kwartaal blijkt voor beide bedrijfssectoren.

De omzet van Genie voor de zes maanden tot eind juni bedroeg $ 1,07 miljard, een verbetering van 16 procent ten opzichte van de eerste helft van 2020. De bedrijfswinst bedroeg $ 91,8 miljoen, vergeleken met een verlies over dezelfde periode vorig jaar van $ 10,9 miljoen. Het orderboek/orderboek bedroeg eind juni $ 1,44 miljard, vergeleken met $ 509 miljoen vorig jaar.

Kijkend naar het tweede kwartaal was de omzet 43,5 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar op $ 595,2 miljoen, terwijl een bedrijfswinst van $ 65,2 miljoen vergeleken met een verlies van $ 5 miljoen vorig jaar.

Kranen worden niet langer afzonderlijk gerapporteerd, maar zijn opgenomen in de Material Processing-activiteiten, die de inkomsten voor de zes maanden met 41 procent zagen stijgen tot $ 819 miljoen met een bedrijfswinst van $ 121,2 miljoen – twee en een half keer de resultaten van vorig jaar. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 67 procent tot $ 440 miljoen, terwijl de bedrijfswinst verdrievoudigde tot $ 72,1 miljoen.

Terex als geheel boekte een halfjaaromzet van $ 1,9 miljard, een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De winst vóór belastingen bedroeg $ 134,1 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 31,7 miljoen vorig jaar.

Terex chief executive John Garrison zei: “Tijdens het tweede kwartaal leidde de niet-aflatende focus van onze wereldwijde teamleden op veiligheid en gedisciplineerde uitvoering van onze strategie tot robuuste boekingen, omzetgroei en marge-uitbreiding in onze beide bedrijfssegmenten. De uitvoering van Aerial Work Platforms resulteerde in sterke operationele marges. Materials Processing had opnieuw een uitstekend kwartaal met uitstekende prestaties in zijn portfolio van activiteiten.”

“Gezien de sterke prestaties in het eerste halfjaar en aanzienlijk verbeterde eindmarkten, hebben we onze verwachtingen voor het hele jaar verhoogd, waarbij rekening wordt gehouden met de huidige supply chain-omstandigheden. We hebben onze verkoopvooruitzichten voor het hele jaar verhoogd tot ongeveer $ 3,9 miljard.”

“We zijn goed gepositioneerd als we de tweede helft van 2021 ingaan, met een sterke orderportefeuille en aanhoudende investeringen in het bedrijf, terwijl we de kostendiscipline handhaven en een duurzame, positieve vrije kasstroom genereren. Deze acties stimuleren onze gedisciplineerde strategie voor kapitaalallocatie en positioneren ons om Ik ben ook verheugd dat Simon Meester eerder deze week werd aangekondigd als president van Genie, wat ons vertrouwen weerspiegelt in Simon om de Genie-business te leiden.”

Chief Financial Officer John Sheehan voegde toe: “Agressief werkkapitaalbeheer zorgde voor $ 101 miljoen aan vrije kasstroom in het kwartaal en $ 141 miljoen aan vrije kasstroom in het jaar tot nu toe. Dankzij onze sterke financiële resultaten en liquiditeit konden we $ 83 miljoen aan termijnleningen vervroegd aflossen en doorgaan om de hefboomwerking te verminderen. Bovendien zullen we onze liquiditeit blijven gebruiken om toekomstige groeimogelijkheden te financieren.”

Overig nieuws