Nieuwe directeur voor Liebherr USA

Kai Friedrich

Liebherr heeft Kai Friedrich aangesteld als divisiedirecteur bouwmachines en gezamenlijk directeur bij Liebherr USA, haar verkoop- en serviceorganisatie in Newport News, Virginia.

Hij volgt vanaf deze week Peter Mayr op die bij het bedrijf overstapt naar een nieuwe functie in Oostenrijk.

Friedrich is de afgelopen zeven jaar algemeen directeur geweest van de divisie Grondverzet en Mijnbouw van Liebherr Export in Zwitserland, nadat hij bijna 18 jaar geleden bij de groep kwam.

In zijn nieuwe rol wordt hij hoofd van de bouwmachinesbusiness, hij zal leiding geven aan de teams die verantwoordelijk zijn voor verkoop, service, training en productbeheer voor het productassortiment bouwmachines, met als doel het uitbreiden en opbouwen van relaties met dealers en filialen in de VS om de verkoop verder te verhogen.

Als gezamenlijk algemeen directeur zal hij naast Torben Reher, directeur operaties, ook verantwoordelijk zijn voor de bedrijfs- en strategische planning, samen met de verkoop- en serviceorganisaties van negen productsectoren, waaronder mobiele kranen en rupskranen, torenkranen, componenten, betontechnologie, koel- en vriesmachines, mijnbouw, machines voor diepe funderingen, maritieme kranen en bouwmachines voor het door Liebherr USA bestreken gebied.

Friedrich begon zijn carrière in 2002 als area sales manager voor Oost-Europa bij Rheinmetall in Duitsland, waarna hij na iets meer dan een jaar vertrok om zich bij Liebherr te voegen als filiaalmanager voor Saudi Liebherr in Al-Dammam. Drie jaar later stapte hij over naar Liebherr Export in Zwitserland als manager voor mijnbouw- en graafwerktuigen in Afrika en het Nabije Oosten. Bijna vijf jaar later werd hij gedetacheerd bij Liebherr Africa in Johannesburg, Zuid-Afrika, waar hij verantwoordelijk was voor mijnbouw- en graafuitrustingsoperaties, waarna hij terugkeerde naar Liebherr Export in Zwitserland en zijn vorige baan in 2014.

Torben Reher zei: “Kai Friedrich heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van leiderschap en heeft in de loop der jaren veel bereikt met Liebherr. Hij brengt een schat aan kennis en ervaring van verschillende Liebherr-bedrijven in verschillende internationale markten mee en zal ongetwijfeld een enorme aanwinst zijn voor de groei van onze productsegmenten hier in de VS.”

Friedrich voegde toe: “Ik kijk ernaar uit om met ons ervaren team en het gevestigde distributienetwerk samen te werken om ons klantenbestand hier in de VS te ondersteunen en te betrekken. Het is een genoegen en een eer voor mij om deel uit te maken van het Liebherr USA-team. Gezien het potentieel, de diversiteit en het belang van de Amerikaanse markt voor Liebherr, ben ik verheugd om het team deze nieuwe spannende periode na Covid-19 in te leiden.”

Overig nieuws