Verbeterd half jaar Manitowoc

Manitowoc heeft zijn halfjaar-/tweedekwartaalresultaten bekendgemaakt, die een sterke stijging van de bestellingen, verkopen en winstgevendheid laten zien.

De totale omzet voor de zes maanden tot eind juni bedroeg $ 817,9 miljoen, een stijging van 24 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar dankzij hogere verkopen en gunstige wisselkoersschommelingen. De orderontvangst steeg tot $ 1,01 miljard, een stijging van 65 procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl de winst vóór belastingen $ 23 miljoen bedroeg, vergeleken met een verlies van $ 17,9 miljoen deze keer vorig jaar. Dit ondanks een forse stijging van de uitgaven voor engineering en administratie.

In het tweede kwartaal was de omzet bijna 42 procent hoger op $ 463,6 miljoen, terwijl de orderontvangst meer dan verdubbelde tot $ 537,2 miljoen. De winst voor belastingen kwam uit op $ 21,9 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 12 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Manitowoc heeft ook zijn prognoses voor het volledige jaar bijgewerkt – exclusief eventuele impact van de aanstaande overname van de kraanactiviteiten van H&E Equipment Services. Het verwacht nu dat de inkomsten in de buurt van $ 1,77 tot 1,82 miljard zullen liggen, een stijging van ongeveer 25 procent ten opzichte van 2020.

Chief executive Aaron Ravenscroft zei: “Ik ben erg blij met onze prestaties in het kwartaal, met name in juni, omdat we de operationele impact als gevolg van het cyberbeveiligingsincident hebben kunnen minimaliseren. Ik dank vooral onze IT-teamleden voor hun onvermoeibare inspanningen bij het oplossen van deze kwestie op zo’n snelle manier. De vraag naar onze producten bleef onze verwachtingen overtreffen terwijl we profiteerden van een gestaag verbeterende markt. Onze liquiditeit blijft sterk op $ 454 miljoen, wat ons een sterke balans geeft voor de aanstaande overname van de H&E Equipment Services kraan operatie.”

“Zoals we eerder vermeldden, zal de tweede helft van 2021 uitdagingen bieden op verschillende fronten die onze teams proactief beheren. Stijgende inflatie, tekorten in de toeleveringsketen en beperkingen op geschoolde arbeidskrachten zijn tegenwind die de rest van het jaar meer impact zal hebben. Ondanks deze uitdagingen blijven we investeren in onze langetermijnstrategie om het bedrijf te laten groeien door onze vier strategische prioriteiten uit te voeren.”

Overig nieuws