Ritchie Bros. neemt Euro Auctions over

Ritchie Bros

Er is aangekondigd dat veilingmeester van industriële apparatuur, Ritchie Bros., een deal heeft gesloten om Euro Auctions over te nemen voor £ 775 miljoen (US$ 1,07 miljard).

Euro Auctions is een veilinghuis voor zware machines, opgericht in 1998 en actief in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika). De deal zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties en het voldoen aan andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

In een persbericht zei Ritchie Bros. dat het de medewerkers van Euro Auctions en zijn merk, die beide hoog aangeschreven staan ​​in de EMEA-regio, zal behouden. “Ritchie Bros. en Euro Auctions passen perfect bij een gezamenlijk doel om inzicht in activa, serviceaanbiedingen en disposition-oplossingen gemakkelijker dan ooit te maken”, aldus Ann Fandozzi, CEO van Ritchie Bros.

“Deze acquisitie versnelt onze strategie om omzet- en winstgroei te stimuleren en aandeelhouderswaarde toe te voegen aanzienlijk door onze mogelijkheden in nieuwe kanalen, sectoren, regio’s en klantsegmenten verder uit te breiden.”

Ritchie Bros. zei dat de overname de algehele voetafdruk van het bedrijf en de toegang tot apparatuur zal vergroten, terwijl ook nieuwe inkomstenstromen worden geopend, zoals voorraadbeheerdiensten, gegevensoplossingen, financiering, garantie, verzekering, inspecties, opknapbeurt en verzending.

Overig nieuws