Sterk kwartaal voor H&E

Het in de VS gevestigde verkoop- en verhuurbedrijf H&E Equipment Services heeft een sterk vierde kwartaal en eerste halfjaar gerapporteerd voor zowel omzet als winst.

De totale omzet voor de zes maanden bedroeg $ 594,2 miljoen, een stijging van meer dan vijf procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met stijgingen op alle gebieden. De winst voor belastingen over de periode bedroeg $ 27,4 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 39,7 miljoen vorig jaar.

Kijkend naar het tweede kwartaal bedroeg de omzet $ 315,8 miljoen, een stijging van 13,4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dankzij een hogere omzet, maar ook een verbetering van de fysieke bezetting van 59,5 naar 68,3 procent, terwijl de huurprijzen met één procent verbeterden ten opzichte van het eerste kwartaal. De winst voor belastingen voor het kwartaal bedroeg $ 21,7 miljoen, een stijging van 80 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De kapitaaluitgaven voor de vloot over het eerste halfjaar bedroegen $ 246 miljoen, vergeleken met $ 73,9 miljoen vorig jaar. Het bedrijf verkocht ook ouder materieel uit de vloot voor in totaal $ 75,3 miljoen. De gemiddelde leeftijd van de vloot was eind juni 39,7 maanden, iets lager dan vorig jaar. De hoogwerkervloot is echter 49,4 maanden, een stijging ten opzichte van 46 maanden vorig jaar, terwijl de kraanvloot 51,8 maanden lager was dan 57,9 procent vorig jaar. De totale schuld bleef ongeveer gelijk aan $ 1,25 miljard.

Chief executive Brad Barber zei: “Het fysieke gebruik steeg tot 68,3 procent op een moment dat onze vloot met meer dan vijf procent groeide. De stijgende vraag van klanten leidde tot een verbetering van één procent in de huurtarieven in het tweede kwartaal in vergelijking met het voorgaande kwartaal, wat de eerste opeenvolgende kwartaalverbetering sinds eind 2019 vertegenwoordigt. Met een betere bezetting, stijgende huurtarieven en vlootgroei, worden we steeds meer aangemoedigd door de vooruitzichten voor onze sector wanneer we de tweede helft van 2021 ingaan.”

“De vraag van klanten over de huidige behoeften aan apparatuur blijft sterk en we verwachten dat de verhoogde vraag in de nabije toekomst zal aanhouden. Belangrijke industrie-indices, die in sommige gevallen dicht bij recordniveaus liggen, wijzen op een voortzetting van de projectuitbreiding tot in 2022, vooral in de utiliteitsbouwmarkt. Het fysieke gebruik van onze vloot blijft in een gunstige trend en sloot op 1 augustus af op 71,9 procent, wat de toenemende vraag naar onze jonge verhuurvloot weerspiegelt.”

Overig nieuws