Manitowoc neemt Aspen over


Manitowoc zal de activa verwerven van Aspen Equipment, een kraandealer en carrosseriebouwer/installateur van vrachtwagens voor ongeveer $ 51 miljoen.

De oplevering wordt in september verwacht. Aspen verkoopt en verhuurt Grove mobiele en Manitowoc rupskranen, National Crane en Elliot boomtrucks, Palfinger autolaadkranen en Palfinger Pro mechanische trucks, samen met Bronto Skylift autohoogwerkers. Het opereert vanuit vier locaties in Bloomington/Minneapolis, Omaha in Nebraska plus Davenport en Des Moines in Iowa.

De overname zal de directe verkoop- en servicedekking van Manitowoc in Iowa, Nebraska en Minnesota uitbreiden naar zowel verhuurbedrijven als eindgebruikers. Het veldondersteuningsteam van Aspen zal naar verwachting ook bijdragen aan het versterken van het directe productondersteuningsnetwerk van het bedrijf voor al zijn merken – Grove, Manitowoc en National Crane. Het volgt op de recente overname van H&E Equipment Services.

Aaron Ravenscroft, CEO van Manitowoc, zei: “We zijn verheugd om deze wederzijds voordelige overeenkomst met Aspen te bereiken, die Manitowoc dichter bij onze eindmarkten in de VS zal plaatsen en een aanvulling zal vormen op onze aanstaande overname van de kraanactiviteiten van H&E Equipment. Aspen is een gevestigde, bewezen dealer met geweldige montagemogelijkheden die uitstekend passen bij het productaanbod van Manitowoc’s National Crane-hoogwerkers. We kijken ernaar uit om het Aspen-team te verwelkomen bij de familie Manitowoc. We verwachten dat deze acquisitie in het eerste jaar zal bijdragen aan de aangepaste EBITDA.”

β€œIn de loop der jaren heeft Aspen Equipment talloze innovatieve oplossingen voor hef- en eindconfiguratie van vrachtwagens ontwikkeld voor verschillende eindklanten. Deze klantgerichte benadering zal Manitowoc een solide platform voor groei bieden.”

Overig nieuws