SI breidt uit met Genie

Sven-Meyland Nielsen (rechts) en Uwe Wiedemeier (links) bij de oplevering van de Genie SX-125 XC.

Gespecialiseerd hijsbedrijf BSI heeft zijn verhuurvloot uitgebreid met drie nieuwe hoogwerkers van fabrikant Genie, met een SX-125 Xtra Capacity, een SX-135 XC en het SX-180-model.

Het bedrijf, gevestigd in de buitenwijken van Dortmund, Duitsland, verkoopt, verhuurt en onderhoudt een reeks hoogwerkers en mobiele kranen. Het biedt ook advies, bouwplaatsplanning, training en reserveonderdelen en voert onderhoudscontracten uit.

Het deed de investering als onderdeel van een uitbreidingsproject waarbij het bedrijf ook zijn pand uitbreidde, waarmee het zijn 25-jarige bestaan ​​markeerde. Sven Nielsen, algemeen directeur van BSI, zei: “Al 25 jaar leggen we grote nadruk op een sterke klantgerichtheid. Met het nieuwe pand kunnen we onze strategie om klanten een zo breed mogelijk machine- en serviceaanbod te bieden, voortzetten. Dankzij onze eigen logistiek en de continue opslag van nieuwe machines kunnen we onze klanten op korte termijn beleveren, wat een voordeel is. Het voordeel voor onze klanten is de constante beschikbaarheid van ongeveer 100 hoogwerkers en schaarhoogwerkers in ons magazijn van 1.000 m² (10.760 sq ft).”

De nieuwe Genie SX-125 XC telescoopgiek van BSI werd in maart van dit jaar geleverd en de nieuwe Genie SX-135 XC arriveerde in juni. “Onze klanten waarderen deze grote gieken, die ideaal zijn voor langetermijntoepassingen, zoals gerichte hellingsstabilisatie met netten op de Moezel, staalconstructies en het gebruik door inspectiebedrijven voor spoorbruggen,” zei Nielsen.

Terwijl de Genie SX-125 XC en SX-135 XC hoogtes kunnen bereiken tot respectievelijk 40 m (131 ft) en 43,15 m (141 ft), heeft de SX-180 giek van BSI een maximale werkhoogte van 56,85 m (186 ft) en een reikwijdte van 24,4 m (80 ft). De nieuw geleverde machine is de grootste telescopische reeks van Genie en is al gepland voor gebruik bij een aantal aanstaande renovatieprojecten voor bruggen.

Het model, dat is voorzien van een verticale en horizontale scharnierende jib, heeft een capaciteit van 340 kg en biedt 360 graden rotatie. “In termen van feedback benadrukken onze klanten vooral de werkhoogte en het bereik van de Genie SX-180, evenals de soepele bewegingen”, zegt Nielsen.

“Over het algemeen zijn we erg blij met de grote en supergieken van Genie, en de feedback van onze klanten was positief. Met onze grotere voorraad en diensten kijken we uit naar de komende 25 jaar samen met Genie.”

Overig nieuws