IPAF benoemt Rental+ manager

IPAF heeft Martin Wraith aangesteld in de nieuw gecreëerde rol van IPAF Rental+ manager.

Wraith komt bij IPAF van Central Training Services (CTS), waar hij sinds 2010 IPAF auditor, senior instructeur en examinator is. Daarvoor was hij directeur van de opleidingsvereniging voor chauffeurs en vervoerders, de CPC Link. Hij begon zijn carrière in 1993 bij het zwaartransportbedrijf Hills als transportmanager en vertrok in 1997 om directeur te worden van chauffeursbureau Primedrive Services. Na 13 jaar stapte hij over naar Monchrome Business Solutions en vertrok vijf jaar later naar CPC.

Wraith, die rapporteert aan Giles Councell, operationeel directeur van IPAF, zal verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de ontwikkeling, implementatie en doorlopende audit van het IPAF Rental+-schema voor de leden van de federatie. Hij zal ook worden belast met het ontwikkelen van betrokkenheid en bewustzijn bij eindgebruikers en IPAF-leden buiten het VK, met een groeiende interesse in IPAF Rental+ in Duitsland, de VS en het Midden-Oosten.

Councell zei: “Het IPAF Rental+-schema is een nieuwe gouden standaard voor onze branche, het is een belangrijke onderneming geweest bij het overstappen van onze verhuurleden in het Verenigd Koninkrijk naar de accreditatie en vereist toewijding en middelen om onze leden te ondersteunen, om door te gaan met het onderhouden en ontwikkelen van de norm en om toezicht te houden op het auditprogramma dat eraan ten grondslag ligt. Ik ben verheugd deze cruciale nieuwe positie in het operationele team van IPAF te kunnen aankondigen, en we hebben in Martin de ideale kandidaat gevonden om deze belangrijke functie te leiden. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in de hoogwerkerindustrie met zich mee en een sterke passie voor het doel en de doelstellingen van IPAF.”

Wraith voegde toe: “Ik heb lang een nauwe samenwerking gehad in verschillende rollen met IPAF en heb de federatie ondersteund bij evenementen over de hele wereld, het ontwikkelen van trainingen, het geven van online en persoonlijke presentaties, het leveren van het auditprogramma van IPAF-trainingscentra en instructeurs, en als een gekwalificeerde IPAF-instructeur. Ik kijk echt uit naar dit volgende hoofdstuk van mijn carrière en kan niet wachten om eropuit te gaan om leden te ontmoeten, hen te helpen de vereisten van de IPAF Rental+ audit te vervullen en te handhaven en het bewustzijn en de betrokkenheid bij de standaard te vergroten, zowel in het VK als daarbuiten ver weg.”

Overig nieuws