Manitex rapporteert herstel

Manitex logo

De in de VS gevestigde kraan- en hoogwerkerfabrikant Manitex heeft een sterk herstel in het eerste halfjaar gemeld.

De totale omzet bedroeg $ 107,2 miljoen, een stijging van 25 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl de winst vóór belastingen $ 5,2 miljoen bedroeg, vergeleken met een verlies van $ 9,7 miljoen in de eerste helft van 2020. De nettoschuld bedroeg slechts $ 25,4 miljoen.

In het tweede kwartaal verbeterde de omzet met 62 procent tot $60 miljoen, met een winst voor belastingen van $5,7 miljoen vergeleken met een verlies in het eerste kwartaal van vorig jaar van $1,1 miljoen.

Chief executive Steve Filipov zei: “De toewijding en uitvoering van ons hele team bij Manitex bij het heroriënteren van onze activiteiten op wereldwijde groeimarkten en het bereiken van een hoger niveau van financiële prestaties heeft onze resultaten bij Manitex blijven stimuleren. In het tweede kwartaal rapporteerden we hogere inkomsten, verbeterde brutomarges en verbeterde EBITDA, zowel in dollars als in procenten. En, met meer dan $ 2 miljoen voor het kwartaal, ligt ons aangepast netto-inkomen uit voortgezette activiteiten op schema om hogere niveaus op jaarbasis te bereiken dan we in de afgelopen jaren hebben gezien. We blijven marktaandeel winnen in bepaalde Europese markten, zoals Italië, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en onze activiteiten met rechte masthoogwerkers volgen vanaf 2020 een industriebreed herstel, waar we marktleider blijven. ”

“We zien meer vertrouwen van onze distributeurs en partners in hun bestelpatronen. Er zijn overal ter wereld aanbestedingen waaraan we blijven werken, en vooruitgang op het gebied van wetgeving in de richting van een uitgavenprogramma voor infrastructuur in de Verenigde Staten wijst op een verhoogde bouwactiviteit. Onze producten zijn allemaal zeer geschikt om veel van het werk aan te kunnen dat zal worden gedaan via nieuwe financieringsinitiatieven, en we zijn enthousiast over de kansen die voor ons liggen. Onze orderportefeuille van meer dan $ 111 miljoen weerspiegelt een gezond herstel van de vraag in veel van de markten die we bedienen. Onze balans, met een nettoschuld van $ 25 miljoen, is in goede staat, en onze contanten en beschikbaarheid van ongeveer $ 37 miljoen positioneren ons ook goed om onze verkoop- en margedoelstellingen in dit herstel te bereiken. Hoewel de toeleveringsketen de industrie voor uitdagingen blijft stellen op het gebied van productbeschikbaarheid en prijsstelling, verwachten we een sterke afsluiting van het jaar.”

Overig nieuws