Spaans verhuurbedrijf ontvangt 104m hoogwerker

Het Spaanse verhuurbedrijf Grúas Estación heeft een Bronto S104HLA van 104 meter aan zijn vloot toegevoegd, voornamelijk voor het onderhoud van windparken op de lokale markt van Galicië, Noord-Spanje.

Grúas Estacion, wiens vloot meer dan 400 verhuureenheden heeft, beschreef de Bronto S104HLA als het grootste hoogwerker in zijn vloot – en in Spanje als geheel. Met twee telescoopgieken, een 6-delige hoofdmast en een 3-delige kooigiek biedt de S104HLA een werkbereik van 33 meter en een werkhoogte van 104 meter.

Grúas Estación koos voor een uitschuifbare werkkooi die met een veilige werklast van 600 kg hydraulisch uitschuifbaar is tot 3,7 meter breed. Gemonteerd op een Volvo FMX 540/12x8H*8/6685 chassis, heeft de S104HLA een totaalgewicht van 63 (metrische) ton.

“Galicië heeft meer dan 150 windparken in bedrijf, wat een markt creëert voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, wat ons ertoe heeft aangezet machines aan te schaffen om aan deze behoeften te voldoen”, zegt Carlos Mosquera Portas, technisch directeur – Grúas Estación.

De hoogwerker is begin juni geleverd door Bronto Skylift distributeur en servicepartner, LKW Lift, die ook de machine gaat onderhouden.

“Bronto-platforms scoren hoog op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid, terwijl LKW ook een betrouwbare partner is op het gebied van service en ondersteuning”, aldus Portas. De nieuwe Bronto zal de hele zomerperiode bezig zijn met back-to-back werken, wat kan betekenen dat personeel en machines weken op de weg kunnen zijn zonder terug te keren naar de basis.”

Overig nieuws