Nieuwe directeur Terex Utilities

Terex heeft Darryl Niven aangesteld als algemeen directeur van Terex Utilities.

Niven zal rechtstreeks rapporteren aan de CEO van de Terex-groep, John Garrison, in plaats van via Genie. Hij komt bij het bedrijf na een jaar bij Cornerstone Consulting, waar hij vice-president business development was. Daarvoor was hij Chief Manufacturing Officer voor ParkOhio Holdings, een verzameling van gespecialiseerde productiebedrijven die leveren aan de automobiel-, zware vrachtwagen-, industriële apparatuur-, spoor- en ruimtevaartindustrie.

Niven begon zijn carrière bij Ford Motor Company in 1986, waar hij zowel in Michigan als het VK werkte, voordat hij zich bij het team voegde dat de nieuwe fabriek van het bedrijf in Hongarije opzette en productlijnmanager werd voor de fabriek zodra deze operationeel was. In 1997 keerde hij terug naar de VS als analist productstrategie en vervolgens engineeringmanager en productlijnmanager, waarna hij in 2000 vertrok naar de fabrikant van tandheugelstuurinrichtingen, Visteon.

Drie jaar later trad hij in dienst bij Eaton Corp als fabrieksmanager van zijn Three Rivers-fabriek gevolgd door een overstap om business unit manager te worden voor de divisie transmissie- en motorregelingen en vervolgens de supercharger- en cilinderkopwerking. In 2012 werd hij door Borg Warner aangeworven als vice-president voor zijn Aziatische en Europese activiteiten. Hij keerde in 2014 terug naar Eaton als Executive Director of Operations voor Eaton Aerospace, voordat hij het jaar daarop naar ParkOhio verhuisde.

Garrison zei: “Ik ben verheugd Darryl te mogen verwelkomen in het Terex Utilities-team. Hij heeft met succes toonaangevende productiebedrijven geleid en gegroeid door alle delen van de cyclus. Begonnen met een solide technische basis, heeft hij zijn carrière gewijd aan het bouwen van bedrijven die wereldwijd industriële eindmarkten. Darryl heeft teams ontwikkeld die blijk geven van voortdurende verbetering, passie en veerkracht, terwijl ze sterke relaties opbouwen met belanghebbenden en partners.”

Overig nieuws